.

.

-

-
-

-

-
-

-

-
-

Ovacik

Ovacik

16 Nisan 2009 Perşembe

AHEMT'İ GETİRİN FERHAT'I KOVUN


Gunluk gazetesi - 25.02.2009

Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde, sanatçı Ahmet Kaya 'açılımı' yaparak, Kültür Bakanlığı'na Ahmet Kaya'nın mezarının Türkiye'ye getirilmesi için talimat verdiğini söylemişti. Ancak öte taraftan sanatçı Ferhat Tunç hakkında, daha önce yaptığı bir konuşma nedeniyle soruşturma açıldı. Söz konusu konuşma nedeniyle daha önce de dava açılmış ve beraat kararı verilmişti.


Gelsin Ahmet gitsin Ferhat!

Yerel seçimler öncesi oy toplamaya çalışan AKP bir yandan Nazım Hikmet'i yeniden 'vatandaş' yapan, Şivan Perwer ile Ahmet Kaya'nın mezarını Türkiye'ye getirmeye çalışırken, diğer yandan da Kürt sanatçılara yönelik baskılara hız veriyor. Öyle ki, Sanatçı Ferhat Tunç 2 yıl önce beraat ettiği bir konuşmasından dolayı yeniden soruşturma başlatıldı.


Sanatçı Ferhat Tunç hakkında 22 Temmuz 2005'te Alanya'da verdiği bir konserde, 'Ölen askerler bu ülkenin evladıysa, ölen gerillalarda bu ülkenin evladıdır. Ölen askerler için de gerillalar için de yüreğim yanıyor' sözlerinden dolayı 'Bölücü örgüt propagandası yapmak' suçundan dava açılmıştı. Sanatçı, 4 Ekim 2007'de İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davadan beraat etti. İstanbul Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçının beraat ettiği bu sözleri nedeniyle yeniden soruşturma başlattı. Tunç'a yapılan tebligatta savcılığa gelerek yeniden ifade vermesi ve gelmediği takdirde polis zoruyla getirileceği uyarısında bulunuldu. Yarın saat 14.00'da avukatı Ercan Kanar ile birlikte Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade vereceğini belirten Tunç, 'Daha birkaç gün önce Beyoğlu polisinin kimlik bahane ederek saldırısına maruz kalmış ve bir gün gözaltında tutulmuştum. Polisin bu saldırgan tutumunun medyada gündeme gelmesinin ardından anlaşılıyor ki, birileri rahatsız olmuştur. Bu rahatsızlığın karşılığında daha önce beraat ettiğim sözler gerekçe gösterilerek savcılığın, hakkımda yeni bir soruşturma başlatmış olmasını son derece manidar buluyorum' dedi. Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına atıfta bulunan Tunç, 'Seçim meydanlarında 'Şivan Perwer'i gelmesi için ikna edin, Ahmet Kaya'nın mezarını Türkiye'ye getirin' talimatlarıyla kamuoyuna mesajlar veren Başbakan, yaşam hakkını savunduğum için bana yönelik yapılan bu haksızlık konusunda ne düşündüğünü merak ediyorum' dedi.


İSTANBUL

1 yorum:

  1. çok güzel ama bı o kadar da abartılı olmuş bence bunların bı çok kısmını yalan atarak söylüyor kürt halkını sen gelde bı bana sor be DİLEK FIRAT

    YanıtlaSil